FRIENDLY FOLLOWERS ^_*

Rabu, 11 Januari 2012

I MISS ALL MY CATS =(

...السلام عليکم...  MALAM nie rasa sunyiii sepi sangat sangat...yaang riuh hanya suara baby mya...main- main ag...tanpa jemu menyerakkan bilik and barang barang ummie dia....hati nie rasa nak berteman...tapi teman yang paling mengembirakan hati and terasa amat amat manja adelah dengan kucing kucing kesayangan yang hanya tinggal kenangan,...sekarang nie nak bela kucing,....jangan haraplah nak ada dalam diari hidup...en.hubby tak berminat n katanya kucing  nie banyak karenah...macam-macam nak kena jaga....haaaaaiiiiihhh apa boleh buat....hati saya perlukan temaan lar che abe oooiii....
kalau ain sedih... teman ain kucing aje taw...macam macam emosi ain kongsikan pada kucing ain....satu ketika dulu ada beberapa ekor kucing bertakhta dihati dan kesemuanya kucing jantan...ehh..lupe lak..ade sekor...betino....manja manja belake seperti ain...hehehehe!!! ngade aje!!

BOBO....bulu kembang halus warna orange...ekor pun panjang...mata orange juga taw...hidung mancong...kalau jadi manusia tue....memang hensem ar...hikhik!! mase mula mula jaga bobo, bobo sakit...lama lama dia aktif sihat gebu n comel...air yang saya minum dia pun nak minum juga...kalau dengar nie mesti tak caye...sebab kami berkongsi minum air...hahahaha!! so sweet!! tapi sayang...dia mati masa dekat kampung....mati dalam tidur...mak kata, ingatkan dia tidur...rupenyaa...dah matiiiiiiiiiiiiiiiiiii =(((

PINKO....kucing putih yang dipungut dipasar...pasar besar!! hahaha!! ekor dia kontot aje..haaaa dengar tue...kontot...mase pungut dia, bulu and muka dia tak comot langsung...henseem!! macho aje....mata dia warna kuning...setaraf dengan kucing kucing yang jenis biasa aje....sebenarnya dia kawan bobo...dia lah yang jaga bobo sampai bobo aktif macam dia...mase ambil dia badan kecik biasa biasa aje....lama lama jaga dia.... badan dia dah jadi kembang macam arnab...besar sangat gebuuuuuuu!! memang rindu nak tidur dengan dia....=( dia hilaaaaaaaaaaaaaaaaaang =(

PUSH...my boyfriend mase sekolah menengah....hari hari mesti tidur sama sama....dia ikut jea kemane ain pergi...sampai nak g mandi pun dia nak ikut...hahaha...almaklum lah boyfriend lah katakan....manja...panaaas n gebu...mata hijau dan bulu yang hitam kesemuanya...memang macho giler tahap gaban....ekor pendek aje....rinduuu...dia mati sebab sakit...keracunan mungkin...lame dia sakit....dari kecik sampai dh besar jaga dia....mane lah kalau dia mati ain tak rase macam nak mati juga....menangis macam ape aje....aaarrrggghhhhh rindunyaaa....kadang kadang kucing lebih memahami kita dari orang yang orang lihat hanya nampak dekat dengan kita...=((

LASTLY.... MY PRINCESS AFIELD....kalau princess tue...maknanyee kucing betino ar....mata coklat...bulu panjang panjang biasa...lembut...bulu warna hitam campur kelabu and orange....ekor panjang lagi kembang...telinga ada bulu yang panjang menampakkan dia persis kucing hutan yang menggoda...ala ala encik singa pun ade.... cara jalannya pun sungguh menggoda....makanan dia just frieskis sebab dia tak pandai makan makanan lain...tapi kadang kadang bagi dia ayam goreng, dia makan....ermmmm ayaam tue sedap ape...lebih lebih ag ayam kfc....huuiiihhh lapar lar pulak!! air dia mesti ada campuran ubat....ubat tue memang special untuk dia jaga bulu dia...biar jadi makin cantiiik ag....nak buang najis pun kat dalam bekas dia yang ada pasir special untuk dia....tempat lain dia tak pandai.....dia pandai dalam bekas dia aje...tak pernah pun dia nak menyusahkan ain...memang seekor kucing yang bersih ag menggoda....riiindunyaaaa kat dia.....sayang gambar dia takde.........=(  afield...mane kamu....ummie cari kamu separuh mati taw tak....??? ummie sediih sangat sangat....!! hanya air mata kerinduan aje yang menemani ummie sekarang!! i love my cats.......


mmmmuuuaaahhh!! meeeeeoooowww!! gambar sekadar hiasan aje...terima kasih pada en google bagi saya copy gambar kucing gebuu nie...hikhik!!

dan sekarang ain sedang melayan perasaan dengan bunyi seruling by mohram....jerat percintaan!!

4 ceritera:

~~zAnAfAhMi~~ berkata...

Pencinta kucing......kita sama tp x dpt bela sb bila cuti balik kg, takde org sudi jaga.

Kakzakie berkata...

Kakak tengok kucing gebu suka tapi kalau ada kucing nak dekat kakak takut juga. Tak tahu kenapa...

Che'gu Anuar berkata...

Kucing..? Huahuahua.. Dulu masa kecik suka.. La ni.. anak, wife tak suka, termasukla teman..

ain berkata...

tolong jaga pun org tak nak kan...nak wat cam ne....sabar jea ar...

kucing manja ar kak...jgn takut2...hihi...

tak pe lar...dh tk ske kucing nk wat cm ne...