FRIENDLY FOLLOWERS ^_*

Ahad, 27 November 2011

SALAM MAAL HIJRAH 1433H

Free Smileys Asslammualaikum...? hari nie 1 MUHARRAM 1433H...pejam celik pejam celik kejaaaap aje dah akhir tahun dan dah masuk tahun baru...tahun baru dalam islam iaitu awal muharram...kebanggaan ku...hehehe!!!ape azam tahun nie yea...apepun ain sentiasa mahukan yang terbaik dalam apa jua yang ain lakukan....yang terbaik dan lebih baik dari sebelum sebelumnyaaaa!!

Free Smileys Selalunya bila sempena awal muharram nie mesti ade nasyid MAAL HIJRAH tue berkumandang dicorong corong radio kereta,radio umah,radio belakang umah kan.?..best tul ar...bila part nasyid nie jea,ain mesti bernasyid sekali... sibuk menyumbang kn nasyid yang sumbang dari ain untuk diri sendiri...mane taknye...kat dapur memekik mekik sesorang....nasyid maal hijrah punye hal gitu...hehehe!!

Free Smileys Itu bab nasyid...bab doa pula,ain n hubby bersama sebelum solat maghrib berjemaah untuk sama-sama baca doa akhir tahun dan awal tahun...alhamdulillah,segalanya berjalan lancar semalam...buat kat rumah aje,tak sempat ar nak ke surau...hikhik!!

Free Smileys Part nie yang penting nie...sempena AWAL MUHARRAM nie,dengan azam yang baru...ain doakan kawan kawan semua sentiasa berada dalam lindunganNYA...sentiasa tabah dan diberikan kekuatan menghadapi liku-liku kehidupan ini sebagai hambaNYA yang kerdil...moga rezeki kita diperluaskan olehNYA...dan perkara yang baik sentiasa mengiringi kehidupan kita....Amiiiin amin yaa rabbal a'lamiiin....

SATU MUHARRAM detik permulaan
Perkiraan tahun islam hijrah
Perpindahan nabi dan umat islam 
Dari kota mekah ke kota madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum muhajirin dan ansar bersatu
Rela berkorban
Harta dan nyawa
Demi menegakkan islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu , Mari semua
Kita smabut maal hijrah
Tingkatkan semangat
Tegakkan syiar islam 
Untuk sepanjang zamanFree SmileysFree Smileys selamat menyambut maal hjrah yea... Free SmileysFree Smileys

2 ceritera:

budak ice berkata...

slmt myambut maal hijrah ;)

ain berkata...

untuk kamu juga...terima kasih...