FRIENDLY FOLLOWERS ^_*

Sabtu, 1 Oktober 2011

ANAKKU SAYANG

Assalammualaikum...

hope happy hari nie...ain pun happy sebab dok tengok gambar2 anak2 ain,video and ragam diorang...hehe...macam2 ragam...tengah hari yg mendung nie,teringin rasenya nk share ngan u alls sume gambar and video anak no2 ain nie...

My prince name MUZAFFAR SOLIHIN...baru 5 tahun jea...badan dia rendah dr kawan2 dia,hikhik...mase nie dia didaftar masuk sebagai peserta no7 dalam pertandingan MUSABAQAH MUQADDAM PERINGKAT PRASEKOLAH...cerita balik tabirnye dengan arahan guru pra yang bagi surat pada kami sebagai ibu bapa adelah PERTANDINGAN HAFAZAN...so,kami pun jadi hakim dirumah dengan menyuruhnya menghafaz surah2 yang sepatutnyaa...patutlah surah2 yang diberi semuanya panjang2 punye surah...takpe,memandangkan anak ain nie dah mengaji AL-QURAN maka,dia tak lah kekok sangat nk mengaji surah2 dari muqaddam...

Macam2 ragam nk suruh dia menghafaz,penat lah,nak air lah,banyak alasan dia...yang buat tak tahan dengan perangai dia,dia kuat menangis...kadang2 nk minta or cakap sesuatu pun dia nak nangis...sabar tak sabar lah layan perangai dia macam tue..dah namenye anak vs budak...kita pun pernah jadi budak kan...?cuma selama nie dia mengaji hanya menggunakan IQRA' 1-6 dan kemudian terus sambung baca AL-QURAN bermula dari belakang al-quran tue...muqaddam memang dia tak pernah kenal pun...memang tak pernah langsung dia mengaji dengan menggunakan muqaddam...sebab tue lah dalam video nie,dia semacam kekok dan tak pandai nk mencari surah dalam muqaddam..nasib baik ade hakim yang menolongnyaa...walaupun dh menghafal,tp dia tengok kawan2 yang lain pegang muqaddam...last2 minit lar dia minta muqaddam juga dengan babahnyee....

Ok,selamat menontan gambar and video muzaffar nie ok...daaaaan,minta maaf sangat2 sebab bila tiba part video tue kurang memuaskan...jangan pening kepala dah laa...babahnye menggigil mase tue..jadi video pun bergoyang penuh gagaran laaar...ekekekeh,macam babanye pulak yang mengaji depan hakim kan...hahaha!!




***senyuman setelah dapat angrybird idaman***

***perningkat zon bandar dapat johan***peringkat daerah dapat tempat ke3***
setelah berusaha menghafaz sahabis baik....
tahun depan insyaAllah johan selalu.


0 ceritera: